Hiriya - Visitors Center

Tel Aviv, Israel, 2005

The visitor's center was built on the site of Hiriya, which was used as a landfill for the Gush Dan area. The site sits on part of Ayalon Park, at the entrance to Tel Aviv.
 

This park will house a recycling plant for all types of materials. Work is still being carried out to stabilize Hiriya, in addition to landscaping and gardening work, for the accessibility and enjoyment of the visiting public.

The visitor's center was built adjacent to an existing building that was preserved and rehabilitated. Classrooms and offices were built in the new building. Also, an upper footpath is planned for a future stage that will connect a system of exterior walkways and bridges leading to the park and the mountain.

The building is used for educational activities and workshops within the recycling plant.

The landscaping around the building speaks in the language of the recycling plant: the footpaths were made from recycled wood. The landscaping also contains ponds and diverse plant life.

Copyright © 2017 - Luis Labaton & Partners Civil Engineers
created by Mark Media Group