School for Desert Studies, Sede Boker

Stage A

Stage A of the project covers an area of 5000 sq meters, and consists of a main building complex that is made up of a school for desert research, and residence buildings.

The complex is intended for researchers and scientists who come to the Negev to study the desert.

These buildings, made from reinforced concrete with stone veneer, are suited to the conditions of the desert climate. This suitability is manifested in the buildings' exteriors: the locations and directions of light and air openings are based on the angle and direction of the sun throughout the year, and sealing and isolation layers were placed between the stone veneer and concrete.

Throughout the year, the interiors of the buildings remain at a fixed temperature of ยบ22C without the need for air conditioning.

Copyright © 2017 - Luis Labaton & Partners Civil Engineers
created by Mark Media Group