New Cosell Center - The Hebrew University, Givat Ram

Jerusalem

This new building is used as a sport center adjacent to the old swimming pool building of the university in Givat Ram.
 

The building has a total area of 2,000 square meters. It has a pre-stressed concrete façade, which is used as the main support for the building's ceilings. In addition, the building's skeleton was designed to allow for the addition of another floor. The stone veneer in the façade was made with a dry cladding technique, using hangers and steel anchors for fastening and securing the stones to the concrete.

A wide strip of windows, with a wooden shading system was affixed, wraps around the building exterior.

The building also contains a cafeteria, gymnastic rooms, a gym level, a spa area, cloakrooms, and bathrooms.

Copyright © 2017 - Luis Labaton & Partners Civil Engineers
created by Mark Media Group